Израелският крайнодесен министър на националната сигурност нападна супермодела Бела Хадид заради критиките

...
Израелският крайнодесен министър на националната сигурност нападна супермодела Бела Хадид заради критиките
Коментари Харесай

Израелски министър нападна Бела Хадид

Израелският крайнодесен министър на националната сигурност нападна супермодела Бела Хадид заради рецензиите към неотдавнашните му пламенни телевизионни забележки за палестинците в окупирания Западен бряг, предава " Асошиейтед прес ".

В изявление по-рано тази седмица за израелския Канал 12 след две смъртоносни палестински офанзиви против израелци в окупираната територия, министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир съобщи, че правото му на независимост на движение като еврейски заселник надделява над същото право на палестинците

„ Моето право, правото на жена ми и децата ми да се движат из Юдея и Самария, е по-важно от свободата на придвижване за арабите “, сподели Бен-Гвир по малкия екран в сряда, употребявайки библейското име на Западния бряг.  „ Правото на живот е преди свободата на придвижване. “

Изявлението му предизвика широка рецензия, защото коментаторите го възприеха като доказателство за изказванията, че Израел се трансформира в система на апартейд, която се стреми да резервира еврейската надмощие от река Йордан до Средиземно море.

Белла Хадид, знаменит супермодел и инфлуенсър в обществените мрежи, чийто татко е палестинец, показа фрагмент от изявлението на Бен-Гвир със своите 59,5 милиона почитатели в Instagram в четвъртък, като написа: „ На никое място, късно, изключително през 2023 година не би трябвало един живот да бъде по-ценен от непознатите. Особено просто поради тяхната етническа принадлежност, просвета или чиста ненавист. "

Тя също по този начин разгласява видео от водещата израелска правозащитна група B`Tselem, показващо израелски бойци в град Хеброн в южната част на Западния бряг, които споделят на гражданин, че на палестинците не е позволено да вървят по избрана улица, тъй като тя е непокътната за евреи.

 Бен-Гвир отговори яростно в петък на обявата на Хадид. „ Каня ви в Кирят Арба, с цел да видите по какъв начин живеем, как всеки ден евреи, които не са създали нищо неприятно на никого в живота си, биват убивани тук “, написа той в X, прочут преди като Twitter. Бен-Гвир живее в селището Кирят Арба покрай Хеброн, най-големият палестински град.

По-рано тази седмица палестински въоръжени мъже откриха огън по израелска кола покрай Хеброн, като убиха израелска жена и раниха съществено водача.  Това нахлуване беше осъществено единствено няколко дни откакто палестинска пукотевица умъртви татко и наследник израелци в северния палестински град Хавара.

„ Така че да, правото на мен и моите събратя евреи да пътуваме и да се прибираме безвредно вкъщи по пътищата на Юдея и Самария надвива над правото на терористите, които хвърлят камъни по нас и ни убиват “, написа той в отговор на рецензиите на Белла Хадид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР